ESP CAT ENG

La temperatura del mar a Medes

01/05/2024

medes

La temperatura del mar a la Costa Brava està en aquests moments a 15ºC. I la previsió és que fins al cap de setmana del 5 de Maig pugi com a màxim fins a 16ºC. Davant d’aquesta situació evidentment ens haviem fet preguntes. I aquestes preguntes les haviem traslladat als experts. Podem organitzar la 15a Neda el Món Illes Medes Marató de TV3 by ZOGGS normalment?

La resposta unànime ha estat que sí, però amb unes recomanacions per als nedadors i nedadores:

  • Només els que estan molt i molt adaptats a nedar amb aigua freda, ho poden fer sense neoprè.
  • Com a norma general, tothom hauria de portar neoprè per evitar estar massa estona exposats a l’aigua freda.
  • Es recomana també la utilització de guants, peücs i, fins i tot, casquet de neoprè pels que més pateixen el fred.
  • Cal mantenir la calma en el moment d'entrar a l'aigua. Els peus, les mans i, sobretot, el cap patiran el fred en el moment inicial. Cal relaxar-se, no atabalar-se i seguir nedant amb tranquilitat perquè aquesta sensació desapareixerà en 3 o 4 minuts. Després, fins i tot, es pot gaudir de l'aigua freda.

Aquestes recomanacions us permetran nedar sense problema totes les distàncies, inclosa la de 5.1k. Si de tota manera us sentiu més confortables amb distàncies més curtes, no hi ha problema si us voleu canviar de distància i passar a una més curta. Només cal que ens ho demaneu escrivint a info@nedaelmon.com i procedirem a fer el canvi.


Marc Caballé van Mol
01/05/2024 18:34:49
SSL Certificates